Toen ik negen jaar was, wilde ik tolk worden. Het woord sprak me aan en later ook de betekenis ervan. Op mijn achttiende ben ik Engels gaan studeren, richting Algemene Taalvariant, gericht op vertalen en tolken in het bedrijfsleven. Het vertalen vond ik uiteindelijk interessanter dan het tolken. Na mijn studie ben ik direct mijn eigen vertaalbureau gestart. Dat was in 1999. Inmiddels vertaal en schrijf ik bijna 25 jaar met plezier en houd ik mij ook buiten mijn werk graag bezig met taal.

Naast mijn liefde voor de Nederlandse en Engelse taal ben ik een groot muziekliefhebber én muzikante. Ik schrijf recensies en fotografeer voor Written In Music, een toonaangevend online muziekmagazine.

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, als autonoom beeldmaker. Nieuwsgierig? Mijn portfolio is te vinden op www.nausikaadeblaauw.nl.