De prijs van een vertaling wordt gebaseerd op het woordaantal maal de prijs per woord. Er geldt een minimumtarief van € 25,- voor korte vertalingen. Dit minimumtarief dekt mijn administratieve kosten. Twijfelt u over het woordaantal van een tekst of weet u niet hoe dit te berekenen? Neem dan contact met mij op, dan probeer ik u waar mogelijk te helpen.

Basistarief
Voor een standaard vertaling hanteer ik de onderstaande tarieven. Deze tarieven zijn van toepassing op teksten met minder dan 10,000 woorden. Voor teksten van meer dan 10,000 woorden of langdurige projecten waarbij in een korte periode regelmatig teksten worden aangeleverd, zijn in overleg kortingen mogelijk. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Vertaling Engels – Nederlands | 10 eurocent per woord
Vertaling Nederlands – Engels | 12 eurocent per woord

Spoedtarief
In de vertaalwereld is er eigenlijk altijd sprake van haast. Omdat de vertaling vaak pas aan het einde van een volledig proces aan bod komt, stelt men doorgaans de vraag of het niet gisteren af kan zijn. Voor vertalingen die u binnen 1 dag na aanleveren of tijdens het weekend afgerond wilt zien, reken ik het onderstaande spoedtarief. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Vertaling Engels – Nederlands | 10 eurocent per woord + 25% van het totaalbedrag
Vertaling Nederlands – Engels | 12 eurocent per woord + 25% van het totaalbedrag

Specialistentarief
Sommige teksten zijn niet eenvoudig te vertalen, vanwege het onderwerp, de opmaak of een gebrek aan context. Omdat het vertalen hiervan een tijdrovende aangelegenheid is, hanteer ik een hoger tarief. Denk hierbij aan teksten van specialistische aard (bijv. medische, juridische of technische teksten), woordenlijsten, Excelbestanden, bijschriften, legenda’s, grafieken, tabellen, etc. Bespreek van te voren uw wensen met mij. Ik ben een allround vertaler en heb ruime vertaalervaring in uiteenlopende vakgebieden, maar natuurlijk ben ik niet van alle markten thuis.

Vertaling Engels – Nederlands | 12 eurocent per woord
Vertaling Nederlands – Engels | 14 eurocent per woord

Maatwerk
Vertalen is maatwerk en het is daarom vaak verstandig om de te vertalen tekst eerst door mij te laten inzien, zodat ik een passende offerte voor u kan maken.